• Blog
  • by MM Medestetica
  • 4 srpnja, 2023
  • 224

Iako su se do prije desetak godina tretmani pomlađivanja, uljepšavanja i preoblikovanja lica radili gotovo u tajnosti, jer je ideja o estetskim intervencijama bila svojevrstan tabu, danas u korištenju hijaluronskih filera više nema ništa neobično.

Odlazak omiljenom dermatologu, estetskom liječniku ili plastičnom kirurgu smatra se dijelom „redovnog održavanja“ zdravlja, ljepote i mladolikosti kože. Iako svatko od nas ima ponešto drugačije anti-age ciljeve i ponešto drugačije ideje oko toga kakav bi odabrani liječnik trebao biti, oko nekih se njihovih karakteristika svi možemo složiti.

Za prirodne i suptilne rezultate potrebne su godine edukacije i iskustva

Bilo da vam je u cilju popraviti neku nesavršenost, istaknuti crte lica, remodelirati određenu regiju, ukloniti znakove starenja ili pak popraviti kvalitetu i teksturu kože, u svakom je slučaju ključno da rezultat bude prirodan, suptilan i u skladu s karakteristikama vašeg lica. Izgled kao „iz kalupa“ već odavno nije u modi, a o prirodnosti rezultata nećete morati brinuti prepustite li se u ruke vrhunskih stručnjaka – liječnika koji izvedene tretmane broje u stotinama te iza kojih stoje godine, pa i desetljeća edukacije, usavršavanja i neprestanog rada na području estetike lica.

S obzirom na to da hrvatski liječnici nimalo ne zaostaju za stranim kolegama, baš naprotiv – mnogi od njih imaju dugogodišnje pacijente iz drugih država, često nas pitate kojem dermatologu, estetskom liječniku ili plastičnom kirurgu dati povjerenje kad je u pitanju vaše lice? Kako bismo vam odabir olakšali, donosimo vam listu najvećih zagrebačkih stručnjaka za tretmane hijaluronskim filerima – prepustite li se stručnim rukama ovih virtuoza, zadovoljstvo rezultatima sigurno neće izostati. Stotine zadovoljnih pacijenata govore sami za sebe, a činjenica da mnogi od njih imaju i liste čekanja, dovoljan je dokaz da je riječ o stručnjacima najviše razine.

Dr. Nikola Milojević

Dr. Nikola Milojević školovao se u Londonu gdje je specijalizirao na području estetske medicine. Nakon više od 20 000 zahvata botoxom i filerima, otvorio je vlastitu polikliniku, a nakon velikog uspjeha poznate Milo Clinic u Londonu, dr. Milojević je 2011. otvorio i Polikliniku Milojević u Zagrebu.

Dr. Nikola Milojević

Gotovo da ne postoji razgovor o estetskoj medicini u Hrvatskoj u kojoj se dr. Milojević ne spominje, a zahvaljujući bogatom međunarodnom iskustvu, za tretman kod ovog liječnika često se može naći i lista čekanja.

Dr. sc. Mladen Duduković

Dr. sc. Mladen Duduković nakon desetak godina iskustva u estetskoj industriji, prije nekoliko godina otvorio je vlastitu Polikliniku Duduković u centru Zagreba – koja je u rekordnom roku postala jedna od omiljenih estetskih adresa u metropoli.

Dr. sc. Mladen Duduković

Često spominjan kao jedan od najboljih estetskih kirurga, dr. Duduković poznat je i po iznimnom iskustvu u neinvazivnim metodama pomlađivanja, posebno kad su u pitanju hijaluronski fileri. U više je navrata izjavio kako bi estetski zahvati i tretmani trebali „šaptati, a ne vikati“, a upravo je zbog takvog pristupa, vještih ruku i istančanog ukusa za estetiku stekao „vojsku“ vjernih pacijenata koji o njemu imaju samo riječi hvale.

Dr. sc. Željana Bolanča

Prva dama na našoj listi je dr. sc. Željana Bolanča, renomirana dermatologinja iz zagrebačke Poliklinike Milojević, koja se nalazi na svim listama najboljih estetskih liječnica u Hrvatskoj. Njenu strast prema poslu odavno su prepoznali i pacijenti, pa se već nakon kratkom „raspitivanja“ može saznati kako je riječ o jednoj od najtraženijih liječnica za tretmane lica hijaluronskim filerima.

Dr. sc. Željana Bolanča

Osim u Zagrebu, o estetskoj medicini educirala se u Londonu, Parizu, Toulouseu i Sofiji te je članica brojnih domaćih i međunarodnih dermatoloških udruženja. U više je navrata istaknula kako su oj najdraži tretmani oni koji kombiniraju poboljšanje kvalitete kože i suptilne estetske korekcije.

Dr. Nevia Delalle

Jedna od zagrebačkih dermatologija s najbogatijim iskustvom, već je godinama u samom vrhu domaće estetske medicine, a na njenoj su se listi pacijenata našle i brojne poznate osobe.

Dr. Delalle poznata je i u inozemnim medicinskim krugovima; ova specijalistica dermatovenerologije završila je i internacionalne edukacije iz anti-ageing medicine u brojnim europskim metropolama te internacionalnu edukaciju s područja korektivne i estetske dermatologije, što je postala njezina najveća strast u svakodnevnom radu s pacijentima u njezinoj Poliklinici Dermalife.

Dr. Tomica Bagatin i dr. Josip Lovrić – virtuozi Poliklinike Bagatin

Kada govorimo o najvećim stručnjacima za filere, preskočiti nikako ne možemo niti dvojac iz zagrebačke Poliklinike Bagatin – dr. Tomicu Bagatina i dr. Josipa Lovrića. Gotovo da ne postoji ljubiteljica estetskih tretmana koja za njih nije čula, a među pacijenticama im se nalaze i brojne dame s hrvatske celebrity scene.

Dr. Tomica Bagatin

Dugogodišnje iskustvo u najnaprednijim neinvazivnim i minimalno invazivnim metodama pomlađivanja donijelo im je poštovanje kolega i pacijenata, a ova su dva kirurga na glasu kao pravi „virtuozi s filerima“. Svrstati ih možemo među vodeće liječnike u državi kad je pomlađivanje i oblikovane lica filerima u pitanju, a tijekom višegodišnjeg rada, mililitre apliciranih filera broje – u tisućama.

Dr. Josip Lovrić

Osim za filere, specijalizirani su i za aplikaciju botoxa pa tako nećete pogriješiti povjerite li jednom od njih dvojice sve svoje estetske dvojbe i probleme.

Doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić

Dugogodišnji profesionalni put doc. dr. sc. Zorana Žgaljardića dokazuje kako talent, upornost i znanje nikada ne ostanu nezamijećeni – osim što spada među najcjenjenije hrvatske plastične kirurge, ovaj je nagrađivani liječnik stručnjak i za apliciranje hijaluronskih filera. Među kolegama poznat kao vrhunski profesionalac, a među pacijentima kao pravi stručnjak za estetiku, zasluženo drži mjesto na listi najboljih.

Doc. dr. sc. Zoran Žgaljardić

Dr.sc. Ivana Nola

Kad su u pitanju hijaluronski fileri, u Hrvatskoj zaista postoji velik izbor vrhunskih stručnjaka, a ova lista nikako ne bi mogla proći bez dr. sc. Ivane Nole, vlasnice zagrebačke Dermatologije Ivana Nola. Riječ je o jednoj od pionirki neinvazivnog pomlađivanja u Hrvatskoj, a spada i među vodeće stručnjakinje kad su u pitanju nove tehnologije u službi pomlađivanja, ljepote i zdravlja kože.

dr. sc. Ivana Nola

Bogato iskustvo i nebrojeni zadovoljni pacijenti donijeli su joj i titulu „stručnjakinje za filere“, za koju tvrdi da je rezultat neprestane edukacije na brojnim međunarodnim kongresima.

Prim. dr. sc. Zoran Veir

U zagrebačku Polikliniku Veir dolaze dame svih dobnih skupina, a za to je zaslužan vrhunski stručnjak, prim. dr. sc. Zoran Veir. Ovaj specijalist opće i plastične kirurgije ima rješenje baš za svaki problem koji godine donose, a o njegovom umijeću u aplikaciji hijaluronskih filera, dovoljno govore stotine iznimno zadovoljnih pacijentica.

Prim. dr. sc. Zoran Veir

Vještinu je, osim u Hrvatskoj, “izbrusio” i u brojnim europskim metropolama na desecima edukacija, a među pacijentima poznat je i po opsežnim makeoverima kojima transformira konture lica sa samo nekoliko mililitara filera.

Dr. Jeannette Gjurić

Dr. Jeannette Gjurić u Hrvatskoj je poznata kao estetska inovatorica, a njen je izniman uspjeh i educiranost u području estetike prepoznata i kod pacijenata izvan granica države. Za vlasnicu Poliklinike Sinteza, zagrebačke su dame već odavno čule, a da je riječ o liječnici čija je reputacija itekako zaslužena, dokazuje i činjenica da na ovu adresu svakodnevno pristižu brojne poslovne dame, ali i slavne osobe iz Hrvatske i regije.

Dr. Jeannette Gjurić

Iskusna liječnica poznata je po inovativnim metodama, ali i potpuno individualnom pristupu svakoj pacijentici, zbog čega slovi kao jedna od najboljih u području pomlađivanja lica s vrlo prirodnim rezultatima.

Dr. Ana Štanfel

I sljedeća dama na listi dolazi nam iz zagrebačke Poliklinike Sinteza, a riječ je o dr. Ani Štanfel. Ova je kirurginja već godinama na glasu kao jedna od najboljih, a bogato iskustvo u području neinvazivnog pomlađivanja lica s razlogom je svrstava na “the best” listu.

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović

Lista najboljih nikako ne bi mogla proći bez šarmantnog dr. Aleksandra Milenovića iz zagrebačke Poliklinike Kustec. Iznimno bogata karijera donijela mu je ne samo poštovanje kolega, već i ogroman broj zadovoljnih pacijenata i pacijentica.

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović

Ovaj specijalist maksilofacijalne kirurgije te plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata poznat je po istančanom ukusu za estetiku, a kad su u pitanju iznimno popularni tretmani filerima, tvrdi – manje je više. Naglašavanje prirodne ljepote i suptilne intervencije koje licu donose iznimna poboljšanja njegova su specijalnost, a nisu mu strani niti opsežni makeoveri koji s lica skidaju i desetak godina.

Dr. Jelena Jakić

Dr. Jelena Jakić, vlasnica Poliklinike dr. Jelena Jakić, tijekom karijere u polju dermatologije razvila je veliku strast prema estetskoj dermatologiji. Završila je i brojne edukacije s područja anti-ageinga te postala službeni edukator za brojne neinvazivne tretmane poput hijaluronskih filera, PRP tretmana i pilinga.

Dugogodišnje iskustvo donijelo joj je titulu jedne od najboljih u području aplikacije hijaluronskih filera.

Dr. Matija Miletić

Vlasnik zagrebačke ordinacije MM Medestetica poznato je ime diljem Hrvatske, a ovaj je plastični kirurg jednako vješt u kirurškim i nekirurškim tehnikama pomlađivanja. Kombinirajući najmodernije metode i bogato iskustvo, zadobio je povjerenje pacijenata i pacijentica iz čitave regije.

dr. Matija Miletić

U rukama dr. Matije Miletića tako su se našle i brojne poznate dame, a najpoznatiji je po iznimnom iskustvu u povećanju i oblikovanju usana te regije oko očiju. U njegovoj se ordinaciji zato mogu naći djevojke u 20-ima, ali i dame iznad 50-e, jer baš za svaku od njih ima idealno rješenje.

Dr. Saida Rezaković

Ova specijalistica dermatovenerologije iz zagrebačke Specijalne bolnice AGRAM stručnjakinja je za mnogobrojne neinvazivne tretmane pomlađivanja, uključujući hijaluronske filere. Dodatno se educirala u području suvremenih metoda pomlađivanja kože, a kao predavač sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i edukacijskim tečajevima. Kao i ostatak kolega na listi, među pacijentima je poznata po vrhunskim, ali i prirodnim rezultatima.

Dr. Saida Rezaković

Dr. Haina Peto-Radiković

Jedna od najiskusnijih i najrenomiranijih stručnjakinja za filere je i Haina Peto-Radiković iz zagrebačkog Medicinsko-kozmetičkog centra Murad. Nakon dugogodišnjeg rada u polju estetske medicine, danas slovi za vrhunskog profesionalca u polju neinvazivnih tretmana.

Dr. Haina Peto-Radiković s Milom Elegović

Nekoliko tisuća apliciranih mililitara filera svakako je svrstava među samu kremu domaće estetske scene, o čemu svjedoče i brojne poznate pacijentice.