• Blog
  • by MM Medestetica
  • 5 srpnja, 2023
  • 932

Ponekad botox i fileri, bez obzira na godine kandidata, jednostavno nisu adekvatni za pomlađivanje određenog tipa lica, posebno onog koje je izgubilo liniju brade oko ruba čeljusti. U tom slučaju potrebno je napraviti ljepši prijelaz lica prema vratu i time pomladiti cjelokupno lice.

Oni čije lice još nije „kandidat“ za cjeloviti face lifting, mini face lifting rješenje je kojim se postižu izvrsni i trajni rezultati. Može se izvesti i pod lokalnom anestezijom, a s lica skida i po 10 godina. Zbog toga ni ne čudi da je ovaj zahvat postao jedan od najpopularnijih za postizanje pravog makeovera, a dr. Matija Miletić, plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg koji je pomladio desetke zadovoljnih Hrvatica i ponekog Hrvata, objasnio nam je o čemu se radi.

Dr. Miletiću, što je zapravo mini face lifting i po čemu se razlikuje od potpunog face liftinga? Mini face lifting operativni je postupak kojim se zateže koža lica. Od potpunog face liftinga ili ritidektomije razlikuje se po tome što se njime ne vrši postupak na vratu, dok cjeloviti face lifting obuhvaća i korekciju vrata. U kojem je slučaju mini face lifting najbolja metoda? Budući da se mini face liftingom ne obuhvaća vrat, on je najprikladnija metoda za osobe kod kojih se uočavaju znakovi starenja u obliku početnog opuštanja kože lica. Uglavnom se radi o osobama starijim od 40 godina kod kojih još nije potrebno raditi intervenciju na vratu.

, ,03, MAY 2017. Supermodel Helena Christensen takes on warm weather style for the Summer 2017 campaign from British fashion retailer Debenhams. The new advertisements focus on four unique trends for the colorful shots captured by Max Abadian.In one shot, Helena flaunts her supermodel figure in an one-piece swimsuit with a plunging neckline. And in another image, the Danish beauty poses in a tropical inspired Bardot top with ruffled bikini bottoms. . ©DJ / LAN - 03/5/17 **HANDS OUT pics** ©DJ / LAN - 3/5/17, Image: 331744590, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 4, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Što se radi zahvatom?

Nakon što se zareže koža, odiže se od tkiva koje se nalazi ispod nje, a zove se SMAS (superficial musculoaponeurotic system). To je sigurna struktura iznad mišića i živaca lica kojom se manipulira tijekom operacije. Poanta je da se navedena struktura ili resecira ili plicira kako bi se postigao lifting lica, a potom se kao nastavak operacije vrši redukcija kože. Treba spomenuti da se u sklopu face liftinga za potpuni učinak obično radi i operacija na kapcima, bilo da je riječ o gornjoj i/ili donjoj blefaroplastici.

Što je s ožiljkom?

Rez se skriva – počinje nešto ispod donjeg pola uške te se nastavlja uz prednju stranu uške i završava u vlasištu. Kada rana zacijeli, rez se ne primjećuje.

Kako izgleda oporavak?

Poslije operacije nosi se steznik za lice kako bi u ranoj fazi postoperativnog tijeka dao potporu. Oporavak traje oko 2 do 3 tjedna, a rezultat je fenomenalan.

11-7-2017 Jennifer Lopez new music video "Ni TĂş Ni Yo" ft. Gente de Zona Pictured: Jennifer Lopez, Image: 341632920, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

Po čemu je poseban face lifting koji vi izvodite?

Prije svega, treba naglasiti da postoji više tehnika face liftinga. Tu bih istaknuo i anatomski po Mendelsonu, gdje se manipulira samim ligamentima lica u blizini živaca i vitalnih struktura. Takvim se liftingom postiže možda i najbolji rezultat,ali osobno mislim da je poanta u tome da klijentu omogućimo maksimalno siguran tretman uz istovremeno odličan učinak. Što se tiče konkretno moje tehnike, primjenjujem metodu kojom lice podižem u 3 ravnine manipulacijom SMAS-om i vrlo sam ponosan na to jer mislim da daje izuzetan rezultat kojim su klijenti u pravilu oduševljeni.

, Image: 292463982, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Koliko vremena treba izdvojiti za takav zahvat?

Trajanje operacije iznosi do 2 sata, a ukoliko se radi i zahvat na kapcima, može potrajati i do 4 sata.

Koja je cijena mini face liftinga u ordinaciji MM Medestetica?

Cijena mini liftinga lica iznosi od 12 000 do 14 000 kuna. Ukoliko se klijent odluči i za operaciju gornjih i donjih kapaka, u promo periodu poklanjamo operaciju gornjih kapaka.