01_breast
Zahvat

Smanjenje dojki

Ovo je jako efektan estetski zahvat kojim se velike grudi smanjuju na željenu veličinu, a meke i opuštene uzdižu, čime se dobiva ljepša figura i skladnije tijelo.

Žene s velikim opuštenim grudima mogu imati različite medicinske probleme prouzrokovane težinom samih dojki: bol u vratnoj kralježnici, iritacija razvučene kože, deformacije kralježničkog stupa, kao i probleme s disanjem. Bretele grudnjaka koje se urezuju u ramena dugi niz godina za sobom ostavljaju deformitete. Neuobičajeno velike i teške dojke mogu kod žena ili djevojaka izazvati nesigurnost i kompleks.

Smanjenje dojki koje se naziva redukcijska mamoplastika sastoji se u uklanjanju dijela masnog tkiva, mliječne žlijezde i kože u višku s grudi, čineći ih manjim, ljepše oblikovanim, lakšim i čvršćim. Moguće je smanjiti i veličinu same bradavice i njene areole.

Smanjenje dojki

Oporavak

Na nogama možete biti već dva dana nakon operacije, a bolovi u dojkama mogu se smanjiti analgeticima. Uz detaljne postoperativne instrukcije, većina žena se normalnom životu i lakšim svakodnevnim obavezama vraća nakon dva tjedna.

Smanjenje dojki

Cilj

Cilj ovakvih intervencija je napraviti manje, ljepše oblikovane i bolje postavljene grudi, proporcionalne s tijelom pacijenta. Redukcijom grudi može se značajno utjecati na povećanje samopouzdanja kod pacijenta. Također, djeluje se i ortopedski oslobađanjem od bola u kralježnici izazvanog velikim grudima. Intervencija se radi u općoj anesteziji.

od 2920 eur
Zahvat

Podizanje dojki

Breast-lifting je estetska operacija koja se može raditi i kod malih i kod velikih dojki. Zajedničko kod obje vrste je zadovoljstvo postignutim rezultatima.

Vremenom pod utjecajem sile zemljine teže, a uslijed težine samog tkiva dojke, kao i nakon naglih promjena težine, trudnoće i dojenja dolazi do promene veličine, oblika i položaja dojke u odnosu na grudni koš, odnosno dolazi do ptoze, spuštanja dojke.

Postoji više različitih kirurških procedura kojima je moguće raditi suspenziju, podizanje, tkiva dojke. Za koju se proceduru pacijenti odlučuju, u dogovoru sa kirurgom, prvenstveno ovisi o kvaliteti i količini tkiva same dojke kao i njenog kožnog pokrivača.

Ovakve intervencije se rade u uvjetima opće anestezije, zahtijevaju kompletnu preoperativnu pripremu i postoperativni boravak u trajanju od jednog do dva dana. Pacijentice se obično, u ovisnosti od operativne procedure, lakšim svakodnevnim aktivnostima vraćaju nakon sedam dana.

Podizanje dojki

Oporavak

Podizanje grudi postiže odlične rezultate kod pacijentica sa ptotičnim grudima. Ožiljci blijede nakon nekoliko mjeseci. Jako je važno znati da rezultati ne traju doživotno. Proces starenja, kao i sile gravitacije, trudnoća, promjene u tjelesnoj težini utjču na izgled grudi i mogu zahtijevati ponovnu intervenciju.

od 4114 eur
.
.
.
.
.
.