surgary_serv_04
Zahvat

Povećanje grudi

Povećanje grudi je jedna od najtraženijih i najpopularnijih operacija u estetskoj kirurgiji. Kod nas je to rutinska operacija koja brzo daje očekivane rezultate.

Za operaciju grudi pacijentice se najčešće odlučuju nezadovoljne veličinom, oblikom ili položajem dojki. Često se ovakve intervencije rade i u cilju rješavanja postojeće, estetski neprihvatljive, asimetrije dojki, zbog gubitka volumena nakon trudnoće i dojenja ili nakon rigoroznih dijeta kada se smanjuje i količina masnog tkiva dojke.

Na prvom pregledu će vaše želje i ciljevi biti u potpunosti saslušani i zabilježeni. Potom će detaljnim liječničkim pregledima biti napravljen operativni plan koji u potpunosti odgovara Vašim potrebama. Na pregledu se pacijent obavještava o mogućim rizicima i limitima. Naš cilj je da se pacijentu pruže sve informacije da bi imao realnu sliku što od ovog zahvata može da očekuje. Povećanje grudi se radi implantatima posljednje generacije, različite veličine i oblika.

Operacija grudi se radi u uvjetima opće anestezije, zahtijeva detaljnu preoperativnu pripremu i postoperativni boravak. Postoperativni oporavak je kod svake pacijentice drugačiji, ali se većina vraća lakšim svakodnevnim poslovima nakon sedam dana. Intenzivnije fizičke vježbe treba izbjegavati u periodu od šest tjedana.

Operativna tehnika

Mjere opreza

Incizija može biti urađena u inframamarnoj brazdi, oko donje ruba areole, ispod pazušne jame ili rjeđe u nivou pupka.

Implantat se plasira u džep koji se ispreparira neposredno iza žljezdanog tkiva dojke (tzv. subglandularno) ili ispod pektoralnog mišića (tzv. subpektoralno).

Opća ili lokalna anestezija

Oporavak

Augmentacija grudi se može uraditi u općoj ili lokalnoj anesteziji uz prateću intravenoznu analgosedaciju. Prije toga ćete dobiti preoperativnu premedikaciju radi vašeg boljeg komfora.

Kada se operacija dojki završi vi ćete iz operacijske sale biti prebačeni u prostoriju poluintenzivne njege gdje će dalje biti praćen vaš kompletni monitoring. Nakon nekoliko sati možete otići kući. Ako vaš kirurg procijeni, možete ostati u bolnici jednu noć.

od 3500 eur
.
.
.
.
.
.