surgary_serv_08
Zahvat

Podizanje stražnjice

Povećanje ili augmentacija stražnjice je estetski kirurški zahvat kojim se između dvaju slojeva sjednih mišića postavljaju posebno dizajnirane silikonske proteze. Estetskom operacijom povećanja stražnjice bitno se ne mijenja oblik stražnjice, ali se mijenja veličina i proporcije prema ostatku tijela. Ugradnjom glutealnih proteza razrješuju se i urođene i stečene deformacije glutealne regije. Povećanjem stražnjice, tijelo se oblikuje i čini skladnijim.

Osobe koje se podvrgavaju operaciji povećanja stražnjice moraju biti fizički zdrave i psihički stabilne zato što se ovakvim zahvatom bitno mijenja oblik tijela. Estetska operacija povećanja stražnjice opravdana je kod urođeno slabo izražajne glutealne regije koja se kao takva ne uklapa u proporcije tijela.

Osobe koje zbog bolesti, trauma ili urođenih anomalija imaju nejednako razvijene ili različite polove glutealne regije ugradnjom implantata mogu se bitno ili u potpunosti ujednačiti. Operacija se može izvoditi u bilo kojoj životnoj dobi, ali osobe starije životne dobi moraju biti upoznate i s nekim drugim mogućnostima oblikovanja stražnjice kao što su lifting ili operacija podizanja stražnjice.

Estetsko povećanje stražnjice najčešće se izvodi pod općom anestezijom. Operacija se može izvoditi i pod regionalnom anestezijom.

Nakon uvođenja u anesteziju pacijent se postavlja u potrbušni položaj, nakon čega slijedi kirurško pranje i, pokrivanje tijela sterilnim kirurškim vešom (odjećom). Kirurški se rez izvodi između glutealnih polova u dužini oko 5 cm.

Slijedi pažljivo razdvajanje mišićnih slojeva, formiranje prostora za postavljanje proteza, kontrola krvarenja, postavljanje proteza i zatvaranje kirurškog reza koji je jedinstven za obje proteze. Nakon operacije pacijentu se oblači specijalni dres u obliku elastičnih gaćica. Operacija traje oko 1 sat.

Elastične gaćice za kompresiju postavljaju se neposredno nakon operacije pacijenta. Prvo skidanje dresa je sljedećeg jutra kada se i sterilno previje rana. Dres se sljedećih 7 dana nosi stalno (osim za vrijeme tuširanja), a nakon toga 14 dana samo po danu.

Šavovi se skidaju 10 dana nakon operacije. 2 mjeseca nakon operacije treba izbjegavati jače fizičke napore i aktivno bavljenje sportom. Svaka proteza ima jedinstveni matični broj koji mu dodjeljuje proizvođač. Pasport s certifikatom o protezama dodjeljuje se pacijentu.

Komplikacije

Mjere opreza

Izvodi li estetsku operaciju povećana stražnjice iskusni tim, komplikacije su rijetke i zanemarive, ali su ipak moguće. Ovo su samo neke od njih sa simptomima na koje pacijent treba obratiti pozornost.

Rane komplikacije

  1. Krvarenje – pojačano stvaranje krvnih podljeva i gubitak krvi. Pacijent danima nakon zahvata osjeća umor, omaglice prilikom naglih pokreta, pospanost i umor, iako nema nikakvih fizičkih napora. Puls je slabije pipljiv i ubrzan, a čelo često orošeno hladnim znojem.
  2. Infekcija kože i potkožja. 24 do 36 sati nakon zahvata javlja se temperatura. Na mjestu infekcije javljaju se otok, crvenilo i bol.
  3. Stvaranje serozne tekućine oko implantata. Pacijent primjećuje pojavu otoka na jednoj ili obje strane gluteusa, pojačanu bol i nelagodu.

Ako pacijent primijeti bilo koji od ovih simptoma, treba se čim prije javiti estetskom kirurgu da se provede adekvatno liječenje.

Kasne komplikacije

  1. Neadekvatno postavljene proteze i loše odabran profil proteza.
  2. Pucanje proteza je vrlo rijetko, ali ipak moguće i zahtijeva hitnu kiruršku intervenciju.
Rezultati

Oporavak

Nakon estetske operacije povećanja stražnjice novi izgled vidljiv je već nakon 24 sata kod prvog previjanja. Potrebno je da prođu tri mjeseca do konačnog izgleda stražnjice, a za to vrijeme prolaze svi podljevi i otekline, a tijelo se privikne na novu situaciju. Povećanjem stražnjice, tijelo se oblikuje i čini skladnijim.

Druga mogućnost povećanja i oblikovanja stražnjice je i vlastitim masnim tkivom iz regija koje sadrže višak masnog tkiva postupkom liposukcije. Zatim se sakupljena masnoća obradi i špricama aplicira u točno definirane i ocrtane regije stražnjice. Navedeni postupak je naziva i Brazilian butt lift. Zahvat se izvodi u općoj ili regionalnoj anesteziji. Oporavak je znatno brži u odnosu na operaciju u kojoj se povećanje stražnjice radi implantatima.

od 3982 eur
.
.
.
.
.
.