Labioplastika
Labioplastika

Labioplastika

Labioplastika, i najskriveniji dio ženskog tijela ponekad iziskuje estetsku korekciju. Kod žena koje su imale porođaj, postoji višak kože u predjelu malih, velikih usana ili i jednih i drugih. Nekada postoji i konstitucionalna uvjetovanost, pa se ovaj problem susreće i kod veoma mladih djevojaka. To najčešće nije samo estetska već i funkcionalna smetnja. U toku spolnog odnosa prisutna je suhoća stidnih usana, otok i njihovo uvlačenje u vaginu što može dovesti do mikropovreda, laceracija i infekcije. Spolni odnosi koji trebaju biti ugodni dio života partnera, postaju mučni i neugodni. Osim toga, višak stidnih usana se katkad ocrtava kroz odjeću i smeta da se žena osjeća ugodno u uskoj, ljetnoj garderobi.

Žene rijetko govore o ovom problemu, čak i s liječnikom rijetko o tome pričaju. Najčešće imaju osjećaj srama, pa i ne traže pravu informaciju kako da svoj problem riješe. Estetski kirurg je liječnik kome se mogu povjeriti ovakvi problemi, jer on jedini ima rješenje za ovakve, na prvi pogled, banalne, a ustvari, ozbiljne zdravstvene i psihološke probleme.

Rezultat

Oporavak

Operacija labioplastike traje 30 minuta,radi se u uvjetima lokalne anestezije. Na samom početku, spolne usne se namažu anestetičnom kremom tako da je bezbolno davanje lokalne anestezije. Poslije intervencije se ostaje sat vremena u poliklinici i kad je pacijentica sigurna da nema nikakve bolove, otpušta se na kućno liječenje .Preporučuje se mirovanje trajanju od tri dana poslije čega se možete vratiti lakšim poslovima. Teži fizički napori,vježbanje i seksualni odnosi nisu dozvoljeni 15 dana od operacije.

Kako će izgledati vaše stidne usne poslije operacije?

Stidne usne će biti manje, s prirodnim izgledom. Estetski kirurzi primjenjuju mikrokiruršku tehniku, stoga je ožiljak veoma tanak, kao vlas kose.

Rizik

Komplikacije

Komplikacije su rijetke i blage. Moguća je pojava infekcije i krvarenja u manje od 1%. Tkivo spolnih organa ima vrlo dobru cirkulaciju, što je solidna brana raznim infekcijama i prednost koja potiče brzo zarastanje rana.

od 1000 eur
.
.
.
.
.
.