Labioplastika
Labioplastika

Labioplastika

Labioplastika, i najskriveniji dio ženskog tijela ponekad iziskuje estetsku korekciju. Kod žena koje su imale porođaj, postoji višak kože u predjelu malih, velikih usana ili i jednih i drugih. Nekada postoji i konstitucionalna uvjetovanost, pa se ovaj problem susreće i kod veoma mladih djevojaka. To najčešće nije samo estetska već i funkcionalna smetnja. U toku spolnog odnosa prisutna je suhoća stidnih usana, otok i njihovo uvlačenje u vaginu što može dovesti do mikropovreda, laceracija i infekcije. Spolni odnosi koji trebaju biti ugodni dio života partnera, postaju mučni i neugodni. Osim toga, višak stidnih usana se kadkad ocrtava kroz odjeću i smeta da se žena osjeća ugodno u uskoj, ljetnoj garderobi.

Žene rijetko govore o ovom problemu, čak i sa liječnikom rijetko o tome pričaju. Najčešće imaju osjećaj srama, pa i ne traže pravu informaciju kako da svoj problem riješe. Estetski kirurg je liječnik kome se mogu povjeriti ovakvi problemi, jer on jedini ima rešenje za ovakve, na prvi pogled, banalne, a ustvari, ozbiljne zdravstvene i psihološke probleme.

Rezultat

Oporavak

Operacija labioplastike traje 30 minuta,radi se u uvjetima lokalne anestezije. Na samom početku, spolne usne se namažu anestetičnom kremom tako da je bezbolno davanje lokalne anestezije. Poslije intervencije se ostaje sat vremena u poliklinici i kad je pacijentca sigurna da nema nikakve bolove, otpušta se na kućno liječenje .Preporučuje se mirovanje trajanju od tri dana poslije čega se možete vratiti lakšim poslovima. Teži fizički napori,vežbanje i seksulani odnosi nisu dozvoljeni 15 dana od operacije.

Kako će izgledati vaše stidne usne poslije operacije?

Stidne usne će biti manje, sa prirodnim izgledom. Estetski kirurzi primjenjuju mikrokiruršku tehniku, stoga je ožiljak veoma tanak, kao vlas kose.

Rizik

Komplikacije

Komplikacije su rijetke i blage. Moguća je pojava infekcije i krvarenja u manje od 1%. Tkivo spolnih organa ima vrlo dobru cirkulaciju, što je solidna brana raznim infekcijama i prednost koja potiče brzo zarastanje rana.

od 7500 kn
.
.
.
.
.
.