• Blog
  • by MM Medestetica
  • 5 srpnja, 2023
  • 885

Moderna estetska medicina posljednjih je godina postala nezaobilazan alat u njegovanju i očuvanju mladenačkog izgleda. Iako su mogućnosti filera, botoxa, lasera i sličnih uređaja sve veće, ipak imaju svoja ograničenja. Na Danima ljepote i fitnessa na Zagrebačkom Velesajmu, u nedjelju 11. ožujka u 16:30 sati na glavnoj pozornici 9. paviljona, o ograničenjima estetske medicine i mogućnostima estetske kirurgije govorit će vrhunski plastični i estetski kirurzi dr. Mladen Duduković, dr. Matija Miletić i dr. Aleksandar Milenović. Nakon panel diskusije, posjetiteljima će biti omogućene individualne besplatne konzultacije s ovim liječnicima, u izložbenom prostoru portala estetica.hr u 17:30 do 18:30 sati.

Što moderna estetska medicina ne može, a kirurgija može?

Nakon što ćete u subotu, 10.3. na Zagrebačkom Velesajmu imati priliku poslušati predavanje o estetskoj medicini, u nedjelju, 11.3., moći ćete doznati sve što vas je zanimalo o ograničenjima estetske medicine i mogućnostima estetske kirurgije. Danas su nam na raspolaganju različite metode pomlađivanja. Novi estetski tretmani privlačno su rješenje za uklanjanja bora i osvježavanje izgleda. Prije nego se odlučite na pojedini tretman, važno je znati sve informacije i biti svjestan što postupak može, a što ne može napraviti. Može li se hijaluronskim filerima i botoxom baš uvijek značajno utjecati na izgled lica, što kada se radi o vrlo izraženim znakovima starenja poput viška kože? Koji su zahvati u kojima je uvijek potreban kirurški pristup? Kako znati jeste li kandidat za filere ili face lifting, u kojim situacijama korekcija kapaka može biti riješena neinvazivnom metodom, a kada je potrebna kirurška blefaroplastika? Na predavanju ćete moći saznati i o korekcijama na tijelu, kao i o metodama oblikovanja tijela, odnosno kada je uređaje potrebno zamijeniti operacijom.

Canadian topmodel Linda Evangelista in the print ad for Dolce & Gabbana Lift Foundation., Image: 204498839, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Vrhunski estetski kirurzi o mogućnostima moderne estetske medicine

O svim navedenim temama govorit će istaknuti hrvatski liječnici iz područja rekonstruktivne, estetske i plastične kirurgije, dr. Mladen Duduković, dr. Matija Miletić i dr. Aleksandar Milenović. Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni pacijenti svrstavaju ih među najbolje liječnike estetske medicine i kirurgije.

dr. Mladen Duduković
dr. Mladen Duduković

Dr. Mladen Duduković specijalizirao je opću kirurgiju, a subspecijalizirao plastično-rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju. Dodatno se educirao u Zavodu za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju bolnice „Johns Hopkins Hospital“ u Baltimoreu, a dio edukacije stekao je i u Sloveniji i Danskoj. U vrlo kratkom roku postigao je iznimnu reputaciju među pacijentima, koji su ga tri godine zaredom proglasili jednim od najboljih plastičnih kirurga.

dr. Matija Miletić

Dr. Matija Miletić specijalizirao je opću kirurgiju, a subspecijalizirao plastično-rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju. Stručno se usavršavao u Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji i Rumunjskoj, a 2016. i 2017. godine dodijeljen mu je certifikat za izvrsnost od strane portala najdoktor.com te je, prema ocjenama pacijenata i klijenata, izabran među najbolje liječnike iz područja plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije.

dr. Aleksandar Milenović

Dr. Aleksandar Milenović maksilofacijalni je kirurg te plastični kirurg glave i vrata. Svoju edukaciju na teorijskom i praktičnom planu proveo je u vrhunskim svjetskim centrima plastične kirurgije New Yorka, Glasgowa, Londona i Beča, a kao predavač je sudjelovao na više od 100 domaćih i stranih kongresa. Docent je na Katedri za maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskog fakulteta u Osijeku i član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata i Europskog društva za kraniomaksilofacijalnu kirurgiju.