Blefaroplastika
Gornja Blefaroplastika

Gornja Blefaroplastika

Korekcija gornjih kapaka je kirurški postupak u kojem odstranjujemo višak kože i ostala tkiva koja uzrokuju da koža visi preko vjeđe ili obrva. S obzirom na navedeno, višak kože daje osjećaj težine u situacijama kada su oči umorne i u kasne sate kada vidno polje može biti i zatvoreno. Navedeni kirurški postupak može biti funkcionalni u gore navedenom slučaju kada je vidno polje zatvoreno i estetski kada nam je cilj svježi i mladenački izgled. Višak kože može biti u kombinaciji sa ptozom ili padanjem kapka iz više razloga, jedan je i da podizač vjeđe nije sposoban podizati istu.

Za uspješnu operaciju, podizanje obrve je jedna od poželjnih opcija sa odstranjenim viška kože. Bez navedenog, koža čela mogla bi se dodatno spustiti nadolje i opetovano stanje bi se moglo dogoditi za nekoliko mjeseci.

Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji s rezom koji se postavlja u prirodnu brazdu na gornjoj vjeđi. Klijent napušta ordinaciju po operativnom postupku.

Rizik

Mjere opreza

Oteklina i modrice mogu trajati desetak dana; međutim, varira od pacijenta do pacijenta, (na osnovi iskustva, od jednog do nekoliko tjedana). U osoba s očima koje su osjetljive na vjetar, koji rade na računalu, ili imaju alergiju na pelud, javlja se konjunktivitis (upala spojnice oka, manifestira se kao ružičaste oči s ili bez suzenja), takvi problemi mogu se očekivati nakon operacije očnih kapaka. Slično tome, problemi sa suhim očima može se pojaviti kada postoji nedostatak suza i to se manifestira kao gore.

Ožiljak je obično minimalan i ne vidi kad je oko otvoreno.

Najčešći postoperativni problem je osjećaj napetosti od konca. Korekcija asimetrije je komplicirana i nakon pomnog mjerenja položaja obrva i pacijenti su upozoreni o tome prije operacije. Asimetrija nije anatomski problem, ali je posljedica asimetričnih izraza lica, asimetričnog korištenja ličnih mišića. Dakle, asimetrija se ne može u potpunosti ispraviti anatomskom operacijom.

Rezultati

Oporavak

Tijekom prvih dana, gledanje televizije, čitanje i korištenje računala se ne preporučuje, već odmaranje i spavanje s povišenim jastukom. Tijekom prva dva tjedna, izbjegavanje hladnoće i vjetra također preporučujemo. Oteklina i modrice se mogu sakriti sunčanim naočalama nakon uklanjanja šavova (otprilike tjedan dana nakon postupka). Od šminkanja je najbolje pričekati oko dva do tri tjedna.

Nakon provedenog postupka, limfna drenaža se preporučuje što može skratiti vrijeme oporavka.

od 800 eur
Donja Blefaroplastika

Donja Blefaroplastika

Korektivna operacija donjih kapaka je kombinacija kirurških zahvata kojim se korigiraju nepravilnosti: masni jastučići neposredno ispod oka postaju labavi kako starimo i imaju tendenciju prolabiranja prema naprijed. Ispod masnog grebena obično postoji kanal koji je posljedica labavosti i najproblematičniji je za pacijente.

Tijekom operacije, navedeni masni jastučići se reduciraju ili se pomiču prema naprijed da izniveliraju prethodno spomenuti kanal ili udubinu ispod očiju. To stanje se može vidjeti u mladih osoba s urođenim labavim mišićem sfinktera zjenice i područjem ispod oka zbog starenja; oni se ispravljaju s posebnim šavovima na vanjskoj strani oka, slabost donjeg dijela oka se manifestira kao nadražene oči i suzenje; gubitak volumena obraza se može ispraviti istom procedurom podizanjem srednjeg lica i dodavanjem volumena s prijenosom masti.

U mlađih osoba odvajam kožu od mišića, reduciram ili transponiram (premještam) masne jastučiće u prirodno udubljenje koje je posljedica ligamenta koji seže od unutarnjeg očnog kuta ili tear trough. Zatim se višak kože reducira i sašije. Kod starijih osoba rez je identičan, samo što u bloku režem kožu i mišić m. orbicularis oculi, postupak sa masnim jastučićima je identičan, a nakon toga slijedi redukcija viška kože. Sljedeća faza je meni osobno najzanimljivija ali i najškakljivija. Naime, ukoliko se procijeni da je tetiva donjeg kapka labava ili snap testom, onda je potrebno dati potporu na način da se vanjski očni kut učvrsti šavom za koštani dio orbite. Nakon toga se kožno-mišićni režanj donjeg kapka šavima fiksira za kost lubanje, a time se podiže srednji dio lica i maksimalno pomlađuje osobu koju operiram. Kombinacijom korekcije gornjeg i donjeg kapka možemo umanjiti i 10-etak godina života. Zahvat traje oko 1,5 h, a oporavak realno do 4 tjedna. Zaključno mogu reći da osobno obožavam korekciju gornjeg i donjeg kapka, u kombinaciji operacija traje oko 2h i 15minuta, a zahvat je bezbolan i nimalo neugodan. Tijekom operacije klijent je budan, priča i surađuje s operaterom.

Rezultati

Oporavak

Oporavak nakon zahvata ovisi o opsegu zahvata, a može trajati od jednog do 14 dana, a oteklina može trajati nekoliko tjedana.

Nakon provedenog postupka, limfna drenaža se preporuča što može skratiti vrijeme oporavka.

od 1200 eur
.
.
.
.
.
.