• Blog
  • by MM Medestetica
  • 4 srpnja, 2023
  • 147

Je li vam poznat onaj osjećaj kad ste toliko nezadovoljni nekim liječnikom da biste ga najradije ocrnili u centralnom Dnevniku na državnoj televiziji? Ili pak obratno, toliko ste sretni što ste naletjeli na vrhunskog profesionalca i usput ljudsko biće da biste ga najradije hvalili na sav glas? Ne morate vikati – za takve „izljeve emocija“ postoji portal najdoktor.com, na kojem baš svakom liječniku možete udijeliti kritiku ili pak kompliment.

Najbolji prema izboru pacijenata

Već šestu godinu zaredom taj portal objavljuje i listu najboljih doktora i doktorica po izboru pacijenata u Republici Hrvatskoj. Na ovu etabliranu listu liječnici se biraju prema tri kriterija: ukupni broj komentara korisnika, odnos pozitivnih i negativnih komentara te kvaliteta samih komentara pacijenata. Projekt je pokrenut kako bi se na temelju iskustva pacijenata stvorila realna slika o liječnicima u Hrvatskoj te da budućim pacijentima olakša ponekad nimalo jednostavan zadatak – izbor liječnika.

A među liječničkom „creme de la creme“ i ove su godine suradnici portala Estetica.hr – s ponosom predstavljamo naše kirurge i dermatologe koji su se ponovno našli na listi na kojoj im je zaista i mjesto.

Top dermatologinje

Dr. sc. Željana Bolanča

„Rad doktorice je za svaku pohvalu, svakom pacijentu jednako pristupa i zaista se trudi pomoći bez obzira na to o čemu se radi. Neće odustati dok ne pronađe terapiju koja najbolje odgovara pojedincu. Nadam se da će još dugo raditi i pomagati drugima“, samo je jedna od pohvala na portalu najdoktor. Nakon školovanja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dr. Bolanča je specijalizaciju iz dermatovenerologije stekla u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je pokazala izniman interes prema dermatološkoj onkologiji te korektivnoj i općoj dermatologiji.

Osim što je zaposlenica Poliklinike Milojević, član je Hrvatskog društva dermatovenerologa, Europskog društva dermatovenerologa, International Dermoscopy Society (IDS) i dopredsjednica Hrvatskog društva za estetiku lica. Ova je liječnica pohađala brojne tečajeve i edukacije iz trihologije na Klinici za dermatologiju Sveučilištu u Bologni te edukacije iz područja estetske medicine u Londonu, Parizu, Toulouseu i Sofiji.

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković

„Doktorici Jolandi mogu zahvaliti što izgledam mlađe i njegovanije nego prije tretmana filerima. Ljubaznost i pristup na zavidnoj razini“, opisuju pacijenti rad dr. Jolande Kanižaj Rajković, izvrsne poznavateljice laserske tehnologije i vrhunske stručnjakinje Poliklinike Bagatin kada je riječ o laserskom uklanjanju madeža. Uže područje interesa ove specijalistice dermatovenerologije su estetska dermatologija, dermatokirurgija i laserska medicina, a osim profesionalnim pristupom, osvaja toplinom i pristupačnošću.

Dr. Jolanda Kanižaj Rajković diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a dermatovenerologiju specijalizirala u Klinici za dermatovenerologiju KBC-a Zagreb tijekom koje je završila i stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije. Član je Hrvatskog dermatovenerološkog društva te aktivno sudjeluje na kongresima organiziranim od strane Hrvatskog dermatološkog društva (HDD) i Europske akademije za dermatovenerologiju (EADV).

Najbolji kirurzi

Dr. sc. Mladen Duduković

Velik broj liječnika na listi najboljih već su „veterani“, a među njima je i dr. sc. Mladen Duduković. Ovaj specijalist opće kirurgije i supspecijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije pacijente je osvojio ne samo stručnim, nego i prijateljskim pristupom. „Veoma profesionalan doktor, prije svega čovjek. Pružio mi je priliku riješiti problem koji sam nosio veći dio svoga života. Gdje sam kod drugih doktora nailazio na odbijenice, on me je odmah nakon prvog pregleda uzeo za svoga pacijenta. Krajnji rezultat zahvata je izvanredan“, samo je jedan od komplimenata pod imenom dr. Dudukovića.

Šarmantni liječnik završio je Medicinski fakultet u Zagrebu, a dio edukacije iz područja rekonstrukcije dojke obavio je u Americi, u svjetskoj bolnici broj jedan – Johns Hopkins Hospital u Baltimoreu. Od 2013. je član upravnog odbora Društva specijalizanata za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju pri Društvu za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju Republike Hrvatske. Nakon Poliklinike Duduković specijalizirane za nekirurško pomlađivanje, nedavno je u središtu Zagreba otvorio i Dklinik, kliniku u kojoj će se baviti svojom najvećom strašću i pozivom – estetskom kirurgijom.

Dr. Tomica Bagatin

Poznati kirurg u jednoj od najrenomiranijih poliklinika – Polikliniku Bagatin je, naime, i ove godine nezavisni stručni žiri jedne od najprestižnijih svjetskih organizacija za promoviranje medicinskog turizma, IMTJ, proglasio najboljom u području estetske kirurgije na međunarodnoj razini – karijeru je posvetio estetskoj kirurgiji, posebice području glave i vrata, malformacijama lica i vrata te deformitetima lica. U Poliklinici Bagatin zaposlen je od njenog osnutka 2002., a njegova je misija pacijentima pružiti najbolju i najsigurniju kiruršku metodu kako bi naglasio njihovu prirodnu ljepotu.

„Tomica Bagatin je vrhunski stručnjak koji se maksimalno posveti pacijentu te divan i topao čovjek. Rezultat operacije je više nego što sam se mogla i nadati, prezadovoljna sam!“, jedan je od brojnih komentara na portalu najdoktor. Osim što je izvrstan estetski kirurg, dr. Tomica Bagatin vrhunski je stručnjak za neinvazivne tretmane dermalnim filerima i botoxom te jedan od najcjenjenijih kirurga u regiji za korekciju nosa i septuma, ali i rascjepa nosa, usne i nepca. Titulu doktora medicine stekao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dok je staž odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju stekao u Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Dr. Dinko Bagatin

Specijalist opće i subspecijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije dr. Dinko Bagatin uz brata, dr. Tomicu Bagatina, napravio je revoluciju u svijetu estetske medicine u Hrvatskoj. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ovaj je ugledni liječnik specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije odradio na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. Dr. Dinko Bagatin izvrstan je estetski i rekonstruktivni kirurg kojem su pacijenti na prvom mjestu, što dokazuje i njegova često ponavljana rečenica da mu je glavni cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled, ali i bolji život s više samopouzdanja.

„Dr. Dinko Bagatin je vrhunski stručnjak u svom području, stoga nisam imala dileme kome se povjeriti. Profesionalan je, drag, ljubazan, odgovora na svako pitanje. Izuzetno pedantan i temeljit, liječnik koji ima neku iskrenu toplinu i tretira ljude kao ljude, a ne brojeve!“, ističe jedna od pacijentica na portalu. Član je Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju, mnogo vremena posvećuje edukacijama te je redovan sudionik na međunarodnim kongresima u Beču, Frankfurtu, Istanbulu, Glasgowu, Chicagu, Atlanti i brojnim drugima.

Dr. Josip Lovrić

Treći član profesionalnog tima Poliklinike Bagatin, dr. Josip Lovrić, specijalist je opće kirurgije koji je svoje desetogodišnje iskustvo iz kirurgije stekao u Općoj bolnici Bjelovar. Ovaj liječnik u svom radu stavlja naglasak na optimalan izbor kirurškog liječenja te na individualan pristup s ciljem postizanja prirodnog izgleda. „Svaka pohvala dr. Lovriću i njegovom timu.

Izuzetan individualan pristup pacijentu, vrhunska stručnost i rezultati rada koji oduševljavaju. Doći ćete u ruke izuzetnog stručnjaka, profesionalca i iznimne osobe“, jedna je od mnogih pohvala s portala najdoktor. Dr. Lovrić je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a specijalizaciju opće kirurgije stekao je u Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. Osim što je aktivan član Hrvatskog kirurškog društva s licencijom Hrvatske liječničke komore, ovaj je uspješni liječnik ujedno autor znanstvenih radova objavljenih u brojnim domaćim i stranim stručnim časopisima.

Prim. dr. sc. Zoran Veir

„Dr. Zoran Veir je nešto najbolje što sam srela, srdačan, miran, strpljiv i uvijek, baš uvijek dostupan za sva pitanja, probleme, i ima rješenje za sve! Jednostavno vrhunski doktor, čovjek i profesionalac u svom poslu“, piše, među ostalim, na profilu ovog specijalista opće i plastične kirurgije koji, osim u Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb, radi i u svom Centru estetike Veir.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1995., 2001. položio je ispit iz opće kirurgije, a 2004. iz plastične. Specijalističko usavršavanje provodi na Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB-a Dubrava  i KBC-a Zagreb, a usavršavao se u Münchenu, Beču, New Yorku, Madridu i Milanu. Član je tima za edukaciju u rekonstrukciji dojke KBC-a Zagreb te suradnik u znanstvenim projektima, član međunarodnih stručnih asocijacija plastičnih kirurga (ASPS, ISAPS, ESPRAS, ISPRAS, EBOPRAS) i tajnik HDPREK-a (Hrvatskog društva plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije Hrvatskog liječničkog zbora. Od 2005. stalni je sudski vještak Županijskog suda u Zagrebu za opću i plastičnu kirurgiju.

Dr. Matija Miletić

Ovaj specijalist opće i supspecijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije pacijente osvaja pristupačnošću i ljubaznošću. „Zaista odličan liječnik koji vraća vjeru u naše zdravstvo. Izuzetno profesionalan, korektan, strpljiv i ljubazan. Osim što mi je pomogao oko mog problema, dr. Miletić je izuzetno susretljiv, smiren i ugodan“, naglašava pacijentica.

dr. Matija Miletic

Dr. Miletić je završio Medicinski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu, dok je specijalizaciju iz opće kirurgije proveo u Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb, a supspecijalizaciju iz plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije stekao je u Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB-a Dubrava. Osim toga, stručno se usavršavao i u inozemstvu, točnije u Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji i Rumunjskoj te otvorio vlastitu privatnu ordinaciju estetske kirurgije MM Medestetica

Dr. sc. Anto Dujmović

„Dr. Dujmovića sam doživjela kao vrhunskog stručnjaka koji ulijeva povjerenje, smirena, pristupačna, ozbiljna, ali i duhovita. Liječnik s empatijom koji i najtežu dijagnozu priopćava na ohrabrujući način i oslobađa pacijenta straha i tjeskobe“. Treba li reći više?

Dr. sc. Anto Dujmović plastični je kirurg na Zavodu za plastično-rekonstruktivnu kirurgiju i kirurgiju dojke u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003., 2010. je položio specijalistički ispit iz opće kirurgije, 2014. ispit iz uže specijalizacije plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije, a 2017. je doktorirao na poslijediplomskom doktorskom studiju iz Biomedicine i zdravstva. Educirao se iz područja kirurgije šake u Danskoj te pohađao brojne radionice i tečajeve iz estetske kirurgije u Parizu, Beču, Budimpešti, Ateni, Beogradu, Bologni, Rimu, Brnu, Krakovu Ljubljani i Zagrebu. Autor je ili koautor brojnih znanstvenih radova te aktivni član Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, Hrvatskog kirurškog društva te više međunarodnih stručnih asocijacija.

Dr. sc. Rado Žic

„Veliki humanist, vrhunski stručnjak, a nadasve veliki čovjek na kojeg se uvijek mogu osloniti. Ne odustaje. Bio mi je velika podrška“… pišu pacijenti o dr. Radi Žicu, koji je srednju školu završio u San Diegu, a 1984. u Zagrebu je upisao Medicinski fakultet. Diplomirao je 1989., a nakon što je dvije godine radio kao stručni suradnik na Katedri za anatomiju, 1992. započeo je specijalizaciju iz Opće kirurgije na Klinici za kirurgiju KBC-a Zagreb.

Nakon specijalizacije dvije je godine proveo na stručnom usavršavanju iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije u više inozemnih klinika u Engleskoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Podpredsjednik je Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, član Europskog udruženja za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju (ESPRAS), Međunarodnog društva za estetsku plastičnu kirurgiju ISAPS, Europskog borda za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju (EBOPRAS), Svjestskog drštva za estesku plastičnu kirurgiju ISAPS i dopisni član američkog društva za Plastičnu kirurgiju ASPS.