• Blog
  • by MM Medestetica
  • 4 srpnja, 2023
  • 217

Kupili ste prekrasan novi kupaći kostim i zadovoljni ste kako vam stoji. Grudi izgledaju odlično, koža je njegovana i već pomalo tamna, ruke ste oblikovali – definitivno se isplatilo ono podizanje bučica – no, guza se ne uklapa. Zapravo – nema je. Ili je nekako previše plosnata… Poznato?

kim kardashian straznjica

Niste očarani predimenzioniranom stražnjicom slavne Kim Kardashian, no voljeli biste postići malo zaobljeniji i puniji oblik, koji bi se savršeno uklopio u vašu liniju tijela, istaknuvši njezinu ženstvenost.

Skulpturiranje tijela u ordinaciji MM Medestetica

U MM Medestetici imaju rješenje: povećanje ili augmentacija stražnjice je estetski kirurški zahvat kojim se između dvaju slojeva sjednih mišića postavljaju posebno dizajnirani silikonski implantati. „Estetskom operacijom augmentacije stražnjice njezin se oblik ne mijenja bitno, ali se mijenjaju veličina i proporcije“, otkriva dr. Matija Miletić, plastični kirurg i vlasnik ove renomirane zagrebačke ordinacije, naglašavajući da se ugradnjom glutealnih proteza rješavaju i urođene ili stečene deformacije glutealne regije, zbog čega se tijelo skulpturira i postaje skladnije pa su i žene njime zadovoljnije.

Ovaj je zahvat idealan za osobe koje vježbanjem ne mogu postići željeni oblik, ali i za one koje zbog bolesti, trauma ili urođenih anomalija imaju nejednako razvijene ili različite polove glutealne regije, koje se ugradnjom implantata mogu bitno ili u potpunosti ujednačiti. Za ovu su operaciju zainteresirane žene različitih godišta – iz različitih razloga – no dr. Matija Miletić naglašava: „Premda se zahvat može izvoditi u bilo kojoj životnoj dobi, starije osobe  moraju biti upoznate i s nekim drugim mogućnostima oblikovanja stražnjice kao što su lifting ili operacija podizanja stražnjice“.

Estetsko povećanje stražnjice najčešće se izvodi pod općom anestezijom, no može se izvesti i pod regionalnom ako tako procijeni liječnik. Nakon uvođenja u anesteziju pacijent se postavlja u potrbušni položaj, poslije čega slijedi kirurško pranje i prekrivanje tijela sterilnom kirurškom odjećom.

Kako izgleda zahvat povećanja stražnjice

„Rez se izvodi između glutealnih polova, a dug je oko pet cm. Na početku zahvata kirurg pažljivo razdvaja mišićne slojeve i formira prostor za postavljanje implantata. Nakon toga se umeću implantati i rez –  jedinstven za oba implantata – se zatvara. Nakon operacije pacijentu se navlače posebne elastične gaćice koje će tkivu pružiti potporu“, otkriva dr. Miletić, naglašavajući da operacija traje oko sat vremena.

173851, EXCLUSIVE: Fresh from a trip to Mexico, a playful Alessandra Ambrosio shows off her beach body in a revealingly-cut one-piece swimsuit and riding boots during a beach photoshoot in Malibu. Los Angeles, California - Wednesday, February 21, 2018., Image: 364036102, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news

Prvo skidanje elastičnih gaćica je sljedeće jutro, kada se rana previja, no one se – zbog kompresije – sljedećih sedam dana moraju nositi stalno (osim za vrijeme tuširanja) te nakon toga 14 dana samo tijekom dana. Šavovi se skidaju deset dana nakon operacije, a dva mjeseca nakon zahvata treba izbjegavati jače fizičke napore i aktivno bavljenje sportom. Svaka proteza ima jedinstveni matični broj koji joj dodjeljuje proizvođač i koji, zajedno s certifikatom, dobiva pacijent.

Simptomi na koje treba obratiti pozornost nakon operacije

Izvodi li estetsku operaciju povećanja stražnjice iskusni tim, komplikacije su rijetke i zanemarive, ali su ipak, iskren je dr. Matija Miletić, moguće. U skladu s tim, pacijent koji se podvrgnuo zahvatu treba obratiti pozornost na neke od ovih simptoma, od kojih je prvi pojačano stvaranje krvnih podljeva i gubitak krvi te infekcija ili nakupljanje tekućine koji rezultiraju otokom, crvenilom i boli. Primijeti li pacijent bilo koji od ovih simptoma, treba se čim prije javiti estetskom kirurgu da se provede adekvatno liječenje.

Premda su nakon estetske operacije povećanja stražnjice rezultati vidljivi već 24 sata nakon prvog previjanja, najčešće treba proći period od tri mjeseca do konačnog izgleda stražnjice. Za to vrijeme prođu i svi podljevi i otekline, a tijelo se privikne na novu situaciju.

Brasilian butt lift

Druga mogućnost augmentacije i oblikovanja stražnjice je i popularni Brasilian butt lift, zahvat koji dr. Matija Miletić preferira. Tijekom tog se zahvata stražnjica povećava vlastitim masnim tkivom – iz regija koje sadrže višak masnog tkiva postupkom liposukcije najprije se  uzima masnoća. Ona se zatim obradi i injekcijom aplicira u točno definirane i ocrtane regije stražnjice. Kandidatkinje za ovaj zahvat su, naravno, žene koje imaju dovoljno kvalitetnog masnog tkiva (na trbuhu, struku ili bedrima) koje se može iskoristiti za lipofilling stražnjice. Zahvat se izvodi u općoj ili regionalnoj anesteziji, a oporavak je znatno brži u odnosu na operaciju u kojoj se povećanje stražnjice radi implantatima.

Fashion models Spanish Blanca Padilla and German Toni Garrn star in Calzedonia Spring Summer 2017 swimwear collection., Image: 329528994, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Što je još važno znati? „Osobe koje se podvrgavaju operaciji povećanja stražnjice moraju biti fizički zdrave i psihički stabilne, naprosto zato jer se ovakvim zahvatom mijenja tijelo“, govori doktor Miletić, naglašavajući baš zbog toga važnost konzultacija, na kojima ćete s liječnikom proći sve faze i dogovoriti se oko svih važnih detalja.