• Blog
  • by MM Medestetica
  • 4 srpnja, 2023
  • 192

Počeli ste polako kupovati božićne darove, spremate se napraviti plan kupnje namirnica za blagdanska okupljanja… No, jeste li u pretrpanom rasporedu napravili malo mjesta za sebe? Ili ćete opet u zadnji tren trčati po frizerskim salonima i rezervirati termine za beauty tretmane u periodu kad će to već biti –  nemoguća misija? Sasvim smo sigurni da, koliko god ste skloni tuđe potrebe stavljati ispred svojih, i vi ponekad želite izgledati ni manje ni više nego – senzacionalno.

Kako djeluju kiseline

No, što od silne ponude tretmana odabrati? Za savjet smo zamolili dr. Matiju Miletića, specijalista opće kirurgije i subspecijalista plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, koji u svojoj ordinaciji MM Medestetica ženama pomaže očuvati ljepotu i mladolikost lica i tijela. Što bi, dakle, trebalo napraviti već sada ako za blagdane želite zablistati?

Najbolje je, otkriva dr. Miletić, poraditi na kvaliteti kože, a jedan od tretmana koje ovaj poznati liječnik preporučuje je kemijski piling. „Ova neinvazivna medicinska procedura – piling koji se provodi bez anestezije s kiselinom koja prodire duboko u dermis – kožu oslobađa prljavštine nakupljene u porama, a smanjuje i lučenje sebuma koji izaziva pojavu akni i bubuljica. Osim toga, zahvaljujući voćnim i vitaminskim kiselinama sadržanim u kemijskim pilinzima, potiče se stvaranje stanica, čime se stimulira proizvodnja kolagena i elastina. Koža nakon tretmana izgleda zdravo, svježe i mladoliko, a vidljivost bora, mrljica i ožiljaka je ublažena“, govori dr. Miletić, naglašavajući da su rezultati najbolji ako se piling ponovi dva do tri puta u razmaku od 7 – 14 dana.

Dobar terapijski učinak, jednostavnost izvedbe i nuspojave svedene na minimum čine ovaj tretman omiljenim kod njegovih klijentica. A kako uz ovakvu kontroliranu kemoeksfolijaciju nema iritacije kože, ne remeti se ni uobičajeni dnevni ritam, što kod mnogih drugih tretmana nije slučaj. Poboljšanje na koži postiže se postupno pa je efekt posve prirodan, a učinak je dugotrajan jer je potaknuta sinteza kolagena i elastina.

Optimalni učinak aktivnih supstancija

„Druga metoda za postizanje mladolikosti kože koju uvijek rado preporučim je mezoterapija“, nastavlja ovaj renomirani zagrebački plastičar. Tijekom tog se tretmana u kožu apliciraju revitalizirajući sastojci prilagođeni stanju tena pojedine osobe. S obzirom na to da se aktivne supstancije ubrizgavaju iglom, to osigurava prelazak epidermo-dermalne granice i njihovo dopremanje u dublje dijelove kože, gdje je njihov efekt optimalan.

A ovisno o stanju kože apliciraju se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari te štite stanice od oštećenja koja uzrokuju slobodni radikali. Mezoterapija je odlična tehnika rješavanja brojnih nedostataka koji muče mnoge žene i muškarce: popunjavaju se sitne bore, sprječava se nastanak neželjenih crta na licu, koža se zateže, uklanjaju se pigmentacije, a moguće je riješiti čak i problem ispadanja kose – naravno, ne do Božića.

“Vampirskim” tretmanom protiv sivog tena

U svojoj ordinaciji dr. Miletić nudi i PRP, inovativni tretman koji se bazira na prirodnoj sposobnosti krvi da regenerira i stimulira kožu. Idealan je za suhi, neelastični tip kože i umoran ten neujednačene pigmentacije i izraženih znakova starenja. Metoda se pokazala uspješna i kod gubitka kose zbog različitih uzroka: istraživanja su pokazala da je djelotvorna kod difuznog ispadanja vlasi, kao i u slučaju androgenetske ćelavosti te alopecije. No, kako u tom slučaju za rezultate treba više vremena (nekoliko mjeseci), ne računajte da ćete u Novu godinu zaplesati s lavovskom grivom.

I za kraj: fileri i botoks

Ako pak želite malo konkretnije pomlađivanje, na raspolaganju su vam fileri i botoks. „Tretiramo li hijaluronskim filerima jagodice, u tom se dijelu postiže volumen, što ženama daje dodatnu dozu seksepila“, otkriva dr. Miletić, koji naglašava da se podizanjem obraza ublažavaju i nazolabijalne bore.

A premda vas neće lišiti briga, doza botoksa riješit će vas bora mrštilica – što uopće nije loša stvar! I bore smijalice mogu se tretirati botoksom, koji je odličan i za podizanje obrva, što će uvelike utjecati na pomlađeni izgled čitavog lica. „Kako bi se postigao optimalni učinak, neki se tretmani mogu i kombinirati“, savjetuje ovaj ekspert za ljepotu, koji je uvijek iskren s klijentima pa im tretmane za kožu neće savjetovati ako procijeni da im, zapravo, treba – face lifting.