• Blog
  • by MM Medestetica
  • 5 srpnja, 2023
  • 324

Ekspresija lica najvažniji je alat svakoga glumca. Ljutnja, strah, radost i tuga – svaki od osjećaja glumci prenose mimikom i, uz govor, dočaravaju svoj lik. Od glumaca se očekuje mnogo više od dobre glume – pod svjetlima su reflektora čak i kada napuste pozornicu. Ne čudi stoga što su brojne hollywoodske glumice, kako bi u svakoj prilici izgledale besprijekorno, posegnule za eliksirima mladosti – estetskim tretmanima. Iako pomlađuju, korekcije lica dvosjekli su mač, a da na daskama koje život znače nema mjesta za pogrešku, najbolje zna Anja Šovagović Despot, naša poznata kazališna, televizijska i filmska glumica koja se, ne bi li osvježila lice, prepustila u ruke dr. Matije Miletića.

dr. Matija Miletic

Bore na čelu nastaju zbog učestale mimike

„Ne želim promijeniti fizionomiju lica niti izgledati drukčije od onoga što jesam“, odmah je ustvrdila, postavivši tako pred dr. Miletića pravi izazov. U razgovoru s mladim zagrebačkim plastičnim kirurgom, Anja je otkrila da joj najviše smetaju bore na čelu koje želi ublažiti, ali nipošto time djelovati na mimiku lica. Naime, upravo su oči i obrve najzaslužniji za odavanje emocija, a u glumačkom svijetu najvažnije oružje.

„Obrve na čelu nastaju upravo učestalom mimikom – ekspresijama poput ljutnje, zabrinutosti, iznenađenja pa čak i sreće. Iskazujući emocije, gornja regija lica, uz usne, najviše se kreće. Bore na čelu uklanjaju se botoxom, no on doista ‘uspavljuje’ mišiće i ograničava mimiku, što je u slučaju glumaca ključno izbjeći“, objašnjava dr. Miletić, dodajući kako brojni poznati glumci i glumice odlaze na estetske tretmane, ali pritom zadržavaju mogućnost izražavanja ekspresije. Tajna je, otkriva, u dozama.

Woman receiving botox injection at spa, Image: 280779326, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

„Baby botox izvrsno je rješenje koje će ublažiti bore čela, a pritom neće utjecati na mimiku. Radi se o manjim dozama botulinum toxina koje se apliciraju u nekoliko točaka na čelu. Rezultati su vrlo slični kao kod uobičajenog tretmana botoxom, ali ipak omogućavaju veću pokretljivost lica. Razlika je upravo u intenzitetu učinka i vijeku trajanja – baby botox traje oko 2 mjeseca, dok standardne doze traju čak tri puta duže“, otkriva dr. Miletić i napominje – baby botox daje potpuno prirodne rezultate. Instantno osvježava lice, no nitko neće posumnjati da ste bili na tretmanu. Kako nam je otkrila Anja, o većim estetskih zahvatima još ne razmišlja, no suptilno osvježenje lica baby botoxom tretman je kojem je ipak pružila priliku. „Kada bih previše utjecala na fizionomiju lica, to jednostavno više ne bih bila ja. Morala bih se ponovno naviknuti na ‘novo’ lice, ponovno učiti ekspresiju i pokrete. Nije mi cilj promijeniti ništa značajno, tek se malo osvježiti, ‘razbuditi’ izgled, kao da sam se dobro naspavala“, ističe glumica, napominjući kako misli da serumi i kreme koje redovito koristi još uvijek rade dobar posao. „Još se uvijek osjećam dobro u svojoj koži iako uloge koje dobivam znaju biti pravi izazov. Glumiti i 10-ak godina mlađu ženu nije jednostavan zadatak“, otkriva kroz smijeh.

Bez velikih promjena

Specifičan posao glumaca ne dozvoljava velike i očite promjene na licu. Snimaju li seriju, velikih promjena zasigurno ne smije biti, a tempo posla ne dopušta izostajanja, pa na zahvate koji zahtijevaju izbivanje, poznate zvijezde ne smiju niti pomisliti. Usprkos napornom dnevnom ritmu, poželjno je da uvijek izgledaju odmorno i svježe, zbog čega je tretman poput baby botoxa omiljeni eliksir mladosti brojnih poznatih glumica. „I za Halle Berry koja  izgleda potpuno prirodno šuška se da odlazi na tretmane baby botoxom. Tretman je zaista brzo i izvrsno rješenje za suptilno pomlađivanje lica. Izvodi se brzo – u nekoliko minuta, nakon postupka nema nikakvih nuspojava, a rezultati počinju biti vidljivi kroz nekoliko dana. Osvježeni i pomlađeni bez vidljivih tragova, odmah se možete vratiti svom uobičajenom dnevnom ritmu“, dodaje dr. Miletić. Cijena tretmana u Ordinaciji estetske kirurgije MM Medestetica iznosi 2300 kuna.

Woman holding arm in front of face, portrait, Image: 296302807, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, PhotoAlto

Izvrsni rezultati

Iako je zasad ovo njezin doseg što se estetskih tretmana tiče, Anja nam priznaje da je rezultatima vrlo zadovoljna. „Pribojavala sam se neprirodnog efekta, no doktor mi je objasnio da tako male doze zasigurno neće narušiti prirodnost lica. I doista je tako, izgledam odmornije i svježije, a nitko ne može točno reći o čemu je riječ. Još jedna dodatna prednost – glavobolje koje često imam postale su sve rjeđe“, zaključuje Anja, a dr. Miletić potvrđuje – botox zaista suzbija glavobolje.