• Blog
  • by MM Medestetica
  • 4 srpnja, 2023
  • 251

U periodu pandemije jedno od pitanja koje se često provlači kroz mnoge društvene krugove je – nošenje maski. I znanstvenici, i liječnici, i „obični ljudi“ podijelili su se u tabore pa žustro raspravljaju donose li nam one više štete ili koristi, tko bi ih i gdje trebao nositi, a tko ne…

Maske su uzrokovale i neke tegobe s kožom pa se formirao naziv „maskne“ za akne koje se javljaju kao posljedica njihova nošenja… I u kozmetičkom su se segmentu dogodile brojne promjene: pala je, primjerice, prodaja ruževa, a u prvi su plan došle oči – jedino što, zapravo, dolazi do izražaja kad nosimo masku.

Svi žele oči prve dame

Povećano zanimanje za uljepšavanje očiju primijetio je i renomirani liječnik dr. Matija Miletić, plastično-rekonstruktivni i estetski kirurg u čijoj je ordinaciji MM Medestetica već dulje hit ukošavanje očiju, zahvat koji je proslavila prva dama Amerike Melania Trump.

Zašto su žene toliko poludjele za „Cat eyes“ zahvatom? Jer mačkaste oči ženu pretvaraju u zavodnicu! A zašto dolaze baš kod ovog zagrebačkog liječnika? Zato što je taj zahvat njegova „specijalnost“: izvodi ga već nekoliko godina, a njegove su pacijentice rezultatima oduševljene.

Više o metodi kojom se postiže Melania look možete pročitati OVDJE. Kako do senzualnog pogleda

„Brojne žene u moju ordinaciju dolaze sa željom da im oči dobiju onaj mačkasti pogled, koji djeluje posebno senzualno i povećava taj faktor privlačnosti kod žena“, rekao nam je ovaj stručnjak za ljepotu koji je, nakon dugogodišnjeg obavljanja lateralne kantopeksije, u operaciju uveo i neke novitete. „Svaki zahvat koji obavljam nastojim usavršiti, a motiviraju me, naravno, moje klijentice.

Dr. Matija Miletić, spec. plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije

Kako bih im omogućio optimalne rezultate, dugo sam proučavao samu tehniku, metode ukošavanja očiju, pratio rad kolega u inozemstvu koji se bave sličnom tematikom… A onda sam došao na ideju da napravim svoju varijantu“, otkrio nam je u prošlom intervjuu ovaj zagrebački liječnik.

Intervju s dr. Matijom Miletićem možete pročitati OVDJE. Stalno usavršavanje moto je dr. Miletića

Objasnio nam je i zašto je ta metoda bila bolja od prethodnih: „Nema više potrebe da se kirurška intervencija vrši u području oka, nego to radim indirektno. Izrežem jedno trokutasto polje uz vanjski dio obrve, nakon čega se naravno odreže i dio mišića. Tu onda ostaje donji dio mišića koji se zašije koncem koji se ne topi, i njime se manipulira obrvom. U tom slučaju izvrši se preparacija dubokih tkiva skroz do kosti, i tim koncem povučem obrvu koju fiksiram uz lubanju“, opisao nam je tada doktor Miletić tijek operacije koja se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje četrdesetak minuta.

No, dr. Miletić ne bi bio to što jest da zahvat ponovno nije podigao na višu razinu, ili točnije – ponudio „soft“ verziju svog sad već kultnog zahvata Cat eyes by MM. Riječ je o podizanju obrva Aptos nitima: ti su resorptivni konci novost na domaćem tržištu, a dr. Miletić je jedan od rijetkih stručnjaka koji taj inovativni zahvat izvode. Pitali smo ga kako izgleda postupak…

Kako se Aptos niti uvode u kožu

„Dvije se polipropilenske niti uz pomoć injekcijskih igli uvode u lateralni dio obrve kako bi se taj dio lica lagano nakosio. To je, zapravo, minimalno invazivna metoda podizanja obrva koja se izvodi pod lokalnom anestezijom, a žene je vole i jer nakon zahvata nema ožiljka. Premda se kirurškim metodama postiže veći efekt – jer se obrvama može više manipulirati – ovo je idealna varijanta za osobe koje žele diskretne, a pritom vrlo zavodljive rezultate“, rekao nam je ovaj “stručnjak za senzualni pogled”.

Aptos niti su od materijala koji je siguran, ne uzrokuje alergije, a tijelo ga vrlo dobro prihvaća, što je i razlog da se u kirurgiji konci od polipropilena koriste više od 50 godina.  Uz to, uvedene niti su ujedno potpora za okolno tkivo te potiču sintezu kolagena. Rezultati su odmah vidljivi, a proces starenja je – barem vizualno – ublažen.

Luksuzni tretman s hijaluronom

“Niti se prirodnim procesom u koži razgrađuju, a zbog specifičnog i jedinstvenog sastava (polilaktična kiselina i biokompatibilan polikaprolakton PLA/CL) znatno je povećana produkcija kolagena tip 1 te elastina u usporedbi s klasičnim PDO nitima, što je zaslužno za dugotrajniji lifting-efekt. Postoje i Aptos niti s hijaluronskom kiselinom, “luxury treatment”  nakon čije je primjene i izgled kože na tretiranoj regiji ljepši, mladolikiji”, otkrio nam je dr. Miletić, naglašavajući da je bonus niti i iznimna sigurnost.

Rezultat traje godinu i pol do dvije godine, ovisno o osobi, a klijentice su oduševljene i učinkom podizanja. “Neinvazivnom metodom niti se postavljaju kroz jedan ili više ulaza, tkivo se navlači na nit, a mikroskopske kukice pomažu zadržati efekt liftinga. Metoda i tehnika je više, a izbor ovisi o tome kakav rezultat klijentica želi”, dodaje ovaj šarmantni liječnik, kojem narudžbe za zahvat stižu – neprestano.