• Blog
  • by MM Medestetica
  • 4 srpnja, 2023
  • 185

Kupili ste nove cipele za onaj dugoočekivani ljetni party, frizurom već dugo niste bili ovako zadovoljni, no odabir idealne ljetne haljine predstavlja vam ponešto veći izazov. Najradije biste odjenuli onu zimsku kombinaciju koja više skriva nego otkriva, a sama pomisao na otkrivene ruke izaziva vam želju da ostanete kod kuće?

Koliko god vježbali, na rukama se zadržava višak masti

Niste jedini. Nadlaktice su jedna od najčešćih regija koju žene izdvajaju kao problematičnu, i to neovisno o dobi. Masne naslage talože se na cijelom tijelu, no neki su dijelovi tijela posebno podložni zadržavanju masti – često nam se čini da neovisno o tome koliko vježbamo, viška masti s ruku se ne možemo riješiti.

Zašto je baš ova regija jedna od najtvrdokornijih kad je višak masnih naslaga u pitanju? Po odgovore, ali i rješenja smo se uputili kod zagrebačkog plastičnog kirurga dr. Matije Miletića, u čijoj se Ordinaciji estetske kirurgije MM Medestetica redovito mogu vidjeti i brojne poznate zagrebačke dame.

dr. Matija Miletić, plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg

 

Slabljenje mišića, opuštanje kože i pad kolagena – krivaca je mnogo

„Pojačano nakupljanje masnog tkiva na nadlakticama uzrokovano je kombinacijom nekoliko faktora – s godinama mišići prirodno slabe, koža se opušta, a drastični pad kolagena koji kožu pogađa već nakon 30-e, dovodi do ubrzanog opuštanja kože i zadržavanja masnog tkiva na kritičnim zonama, u koje svakako spadaju i nadlaktice“, objašnjava dr. Miletić. Osim manjka fizičke aktivnosti, neuravnotežene prehrane i prirodnih procesa starenja, krivca za pojačano nakupljanje potkožnih masti možemo potražiti i u hormonalnim promjenama koje se javljaju u odrasloj dobi.

Elsa Hosk (hoskelsa / 02.06.2018): To Roma with Love "", Image: 373864503, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

„Promjene u razini hormona neizbježno dovode i do usporavanja metabolizma, što žene najčešće primjećuju nakon 40-e, a sporiji metabolizam znači i da će se kalorije topiti mnogo sporije nego prije. Uz to, s godinama i gravitacija odigra ulogu, pa se tanka koža nadlaktica počinje rastezati, što dodatno doprinosi dojmu opuštenosti“, tvrdi poznati liječnik.

Revolucionarna metoda s kojom najtvrdokornije masnoće nestaju bez muke

Znamo da ste stotinu puta poželjeli brzo, učinkovito i bezbolno rješenje s kojim bi masne naslage nestale s ciljanih područja koja vam zadaju muke, a ovaj zagrebački liječnik ima pravo rješenje za vas – injekcijsku lipolizu. Za razliku od liposukcije koja ipak zahtijeva vrijeme oporavka, ova se metoda oslanja na potpuno bezbolni postupak, a rezultati su bolji nego što možete zamisliti. Kako točno djeluje „liposukcija bez liposukcije“, otkrio nam je naš iskusni sugovornik.

„Injekcijska lipoliza proces je koji se sastoji od nekoliko faza – tankim iglicama na problematična se područja apliciraju sastojci žučnih kiselina, koje se u našem tijelu prirodno nalaze i služe probavnom sustavu za razgradnju masti“, objašnjava te dodaje kako će aplicirane kiseline lokalno oštetiti stijenke masnih stanica, a masti pohranjene u njima razbiti na manje čestice, zbog čega će ih tijelo moći prirodno izbaciti. „Masne se stanice ovim postupkom ne uklanjaju iz tijela, ali se uklanja njihov sadržaj, zbog čega se i obujam masnih naslaga vidno smanjuje. Čitav proces traje nekoliko tjedana, koliko je organizmu potrebno da raspadnute masne stanice izbaci mokraćom“, opisuje nam doktor.

Lokalizirane masnoće nestaju pred vašim očima, a tretman djeluje i na veća područja

Iako će se za tretman najčešće odlučiti osobe koje se već godinama bore s nekom problematičnom regijom, a ljeto ne žele provesti zakopčane „do grla“, činjenica je kako se za ovaj tretman vrlo često odlučuju i supermodeli koji s vježbanjem ne mogu ukloniti zaostatke masnoća s – primjerice – bedara ili nadlaktica.

Svatko od nas ima neki dio tijela koji smatra svojom najvećom slabošću, a kad su u pitanju potkožne masnoće na rukama, riječ je o posebno tvrdokornom problemu – velik broj osoba tvrdi da se masnoća nakupljenih na donjoj strani nadlaktica ne uspijevaju riješiti čak niti rigoroznim dijetama i programima tjelovježbe. Dr. Miletić tvrdi kako se injekcijska lipoliza pokazala kao izvrsno rješenja i za tretiranje većih područja, no najčešće ga preporučuje klijenticama koje žele u kratkom roku bez puno muke „stesati“ ciljana područja – poput trbuha, bedara, nadlaktica, pa čak i podbratka. A kako točno tijelo izbacuje višak masti samo s tretiranog područja, bez učinka na ostatak tijela?

Do nove siluete bitno povoljnije

„Aplikacijom sredstava za lipolizu potičemo lokalno tkivo na stvaranje sterilne upale, pri čemu će nakon nekoliko dana tretirano područje otvrdnuti, a splašnjavanje će se događati postupno. Naredna su dva tjedna ključan za uspjeh čitavog postupka, a pacijent bi se u tom periodu trebao pridržavati svih uputa liječnika“, ističe dr. Miletić.

 

Unošenjem oko 2 litre tekućine dnevno, ubrzat ćemo izlučivanje rastopljenih masnoća mokraćom, a iako taj proces završiti nakon dva tjedna, iskusni kirurg nam tvrdi kako ćemo konačne rezultate – i svoju novu siluetu – vidjeti nakon otprilike 5 tjedana. „Na većini problematičnih regija za idealne rezultate bit će potrebna dva tretmana, s razmakom od otprilike 6 tjedana“, objašnjava liječnik. Naposljetku, dodali bismo samo da niti cijena nije zanemariv faktor pri odabiru tretmana – za razliku od klasične liposukcije, tretman injekcijskom lipolizom, ovisno o regiji, koštat će vas između 2 i 4 tisuće kuna.