• Blog
  • by MM Medestetica
  • 4 srpnja, 2023
  • 198

Božićno vrijeme građane potiče na povećanu potrošnju, no ako ste mislili da Hrvati troše tek na hranu i blagdanske ukrase, u krivu ste. Naime, veliki broj žena u Lijepoj Našoj kraj godine koristi i za uljepšavanje pa tako u prosincu posebno raste interes za korekcijom usana. Usne su najvidljiviji simbol ženstvenosti, a s obzirom na to da se radi o vremenskom razdoblju kada se mnogi dotjeruju, a crvena je boja dominantna, žene često odlaze na korekciju usana kako bi istaknule taj dio lica.

„Najpopularnija metoda su fileri koji su najjednostavniji, najmanje je rizika i daju najbolji rezultat kod žena koje imaju naglašenu gornju usnu. Kod žena kod kojih gornja usna nije toliko naglašena možemo dobiti odličan rezultat tako da usne korigiramo u dva sloja, jedan za volumen, drugi za konturing, za razliku kod žena koje imaju sočne usne gdje dodajemo i drugi sloj za volumen.

Kirurški lifting

Postoji i kirurška metoda, optimalna za žene koje imaju spuštene usne: tada je, zapravo, kirurški lift jedina mogućnost da se kasnije filerom dobiju senzualne usne. Usne se općenito oblikuju na tri načina; kirurški, filerom ili kombinacijom. Nakon aplikacije filera, usne su otečene dva dana: u tom periodu lagano splašnjavaju, ali žene se brzo naviknu na oteklinu pa često dolaze još jednom na korekciju. Može se dogoditi da usne budu lagano plavičaste, ali to je pojava koja prođe za četiri do pet dana“, objašnjava dr. Matija Miletić, koji slovi za jednog od najboljih estetskih kirurga kada su usne u pitanju.

Komplikacija tretmana filerom uglavnom je hematom, što znači da je došlo do puknuća žilice, ali oporavak traje nekoliko dana. Može se dogoditi i asimetrija usana koja može biti posljedica prijašnje asimetrije, kad je također potrebno tjedan dana da se usne oporave, a onda se radi korekcija.

Što se tiče kirurškog dijela, može se javiti infekcija operacijske rane, asimetrija koja je posljedica stanja prije zahvata ili asimetrija nakon zahvata ako se nejednako odreže višak kože. Da Hrvatice ne mare za cijenu, to je očito – jer prosinac je mjesec kada se brojne odluče na korekciju, a cijena korekcije filerom je do 3000 kuna, dok je cijena kirurške korekcije od 3700 kuna pa naviše.

Najpoželjniji uzor

„Teško je reći koji je oblik usana najpopularniji – jer tretman povećanja usana ne možemo ostvariti na način da donesemo sliku i kažemo da želimo baš takve. To sve ovisi o anatomiji usana, što znači da kod žena koje imaju široka usta rezultat bude fenomenalan, dok žene s uskim ustima imaju nešto manje dobar rezultat. Ali ako vas zanima kakve usne su najpoželjnije, onda su to usne Kylie Jenner.

Kendall Jenner has posted a photo on Instagram with the following remarks: alien sister @kyliejenner Twitter, 2018-07-18 10:15:41. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 378212403, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

U svojoj praksi imao sam zahtjeve klijenata za usnama poput Severininih, no ponavljam, teško je dobiti usne kao na slici koju klijentice donesu u ordinaciju“, otkriva dr. Matija Miletić, koji ovih dana ima najviše upita za korekciju usana.

Prije i poslije – iz arhive dr. Miletića

Dakle, Hrvatice žele naglasiti sočnost usana, ali radije biraju da budu manje primjetne. Naravno, ima i žena koje izgled usana žele bitno promijeniti, čak ih i prenaglasiti, no Matija Miletić teži prirodnom rezultatu jer prirodna ljepota poznata je još od antičkog doba, preko renesanse pa do danas.