• Blog
  • by MM Medestetica
  • 4 srpnja, 2023
  • 237

Dok se brojne Azijke podvrgavaju estetskim zahvatima kako bi se izgledom što više približile Europljankama, žene iz ovog dijela svijeta svakodnevno se nadahnjuju ljepotom prekrasnih istočnjakinja. Članci o njihovim ritualima ljepote među najguglanijim su beauty temama, u tražilice se upisuju pojmovi poput K-Beauty i J-Beauty, proučavaju se tajne postizanja porculanskog tena…

Zanimljivo – baš ono što žene iz Azije žele ublažiti, Europljanke (i Europljani) smatraju lijepim, zavodljivim… U grupu tih karakteristika ubrajaju se i kose oči, koje cjelokupnom izgledu daju dašak egzotike, udahnjuju osobi dozu mističnosti…

Beauty uzor: Prva dama

Svjesna je toga i Prva dama Amerike Melania Trump, prekrasna žena čijem zanosno izgledu pridonose visoke jagodice i – ukošene oči. U Americi čak postoji Melania Trump makeover, skup operacija koje plastični kirurzi izvode ženama koje žele nalikovati na suprugu predsjednika SAD-a.

Podvrgavaju se tretmanima filerima i botoksom kako bi podignule jagodice i popunile usne, rade liposukciju, podižu stražnjicu, operiraju nos i grudi…  No, ako vam nije u cilju da u potpunosti nalikujete na Melaniju Trump, ali želite dašak istočnjačke zavodljivosti, dovoljan je jedan zahvat – lateralna kantopeksija.

Stručnjak za kose oči

A baš po tom je zahvatu poznat i plastični kirurg dr. Matija Miletić, vlasnik zagrebačke ordinacije MM Medestetica, zaslužan za egzotičan izgled brojnih domaćih ljepotica. „Brojne žene u moju ordinaciju dolaze sa željom da im oči dobiju onaj mačkasti pogled, koji djeluje posebno senzualno i povećava taj faktor privlačnosti kod žena“, govori ovaj stručnjak za ljepotu koji je, nakon dugogodišnjeg obavljanja lateralne kantopeksije, u operaciju uveo i neke novitete.

Nova tehnika

„Svaki zahvat koji obavljam nastojim usavršiti, a motiviraju me, naravno, moje klijentice.  Kako bih im omogućio optimalne rezultate, dugo sam proučavao samu tehniku, metode ukošavanja očiju, pratio rad kolega u inozemstvu koji se bave sličnom tematikom…  A onda sam došao na ideju da napravim svoju varijantu“, otkriva ovaj zagrebački liječnik, naglašavajući kako je dosadašnjim rezultatima iznimno zadovoljan.

„Nema više potrebe da se kirurška intervencija vrši u području oka, nego to radim indirektno.  Izrežem jedno trokutasto polje uz vanjski dio obrve, nakon čega se naravno odreže i dio mišića. Tu onda ostaje donji dio mišića koji se zašije koncem koji se ne topi, i njime se manipulira obrvom.

U tom slučaju izvrši se preparacija dubokih tkiva skroz do kosti, i tim koncem povučem obrvu koju fiksiram uz lubanju“, opisuje doktor tijek operacije koja se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje četrdesetak minuta.

Trajni rezultati – i zadovoljstvo

Na taj se način postiže ukošenje očiju: zapravo je napravljen svojevrsni lifting tijekom kojeg je vanjski dio oka usmjeren prema gore. „Metoda je trajna jer se postigla potpora dubokim tkivima, a onda je i rezultat trajan“, govori naš sugovornik, vrsni estetičar koji nam je otkrio još nekoliko zanimljivih detalja vezanih uz postupak. „Najdublji sloj tkiva šiva se koncem koji se ne topi, mišić se šiva koncem koji se topi, a koža se sašije intrakutano, koncem koji se topi“ zaključuje dr. Miletić, naglašavajući da je baš zbog tog zadnjeg šava ožiljak gotovo nevidljiv.

„Žene su vrlo sretne zbog činjenice da je šav odmah nakon zahvata jedva vidljiv, a rezultati su još fascinantniji kada prođu dva tjedna, što je period nakon kojeg pacijentica dolazi na kontrolu. Nema crvenila, sve odlično izgleda“, govori dr. Miletić, koji je jako zadovoljan i rezultatima uloženog truda, i reakcijama žena.

„Veselim se novim izazovima, i svakoj ženi koja će doći na operaciju“, završava šarmantni liječnik, koji je zasigurno sretan i zbog spoznaje da njegov rad boosta žensko samopouzdanje i potiče ih da budu zadovoljnije svojim odrazom u zrcalu. To, recimo, postiže i tretmanima botoksa, o čemu možete čitati OVDJE.