Smanjenje dojki

Zahvat

Ovo je jako efektan estetski zahvat kojim se velike grudi smanjuju na željenu veličinu, a meke i opuštene uzdižu, čime se dobija ljepša figura i skladnije tijelo.

Žene sa velikim opuštenim grudima mogu imati različite medicinske probleme prouzrokovane težinom samih dojki: bol u vratnoj kralježnici, iritacija razvučene kože, deformacije kralježničkog stupa, kao i probleme sa disanjem. Bretele grudnjaka koje se urezuju u ramena dugi niz godina za sobom ostavljaju deformitete. Neuobičajeno velike i teške dojke mogu kod žena ili djevojaka izazvati nesigurnost i kompleks.

Smanjenje dojki koje se naziva redukcijska mamoplastika sastoji se u uklanjanju dijela masnog tkiva, mliječne žlijezde i kože u višku sa grudi, čineći ih manjim, ljepše oblikovanim, lakšim i čvršćim. Moguće je smanjiti i veličinu same bradavice i njene areole.

Oporavak

Na nogama možete biti već dva dana nakon operacije, a bolovi u dojkama mogu se smanjiti analgeticima. Uz detaljne postoperativne instrukcije, većina žena se normalnom životu i lakšim svakodnevnim obavezama vraća nakon dva tjedna.

Cilj zahvata

Cilj ovakvih intervencija je napraviti manje, ljepše oblikovane i bolje postavljene grudi, proporcionalne sa tijelom pacijenta. Redukcijom grudi može se značajno utjecati na povećanje samopouzdanja kod pacijenta. Također, djeluje se i ortopedski oslobađanjem od bola u kralježnici izazvanog velikim grudima. Intervencija se radi u opčoj anesteziji.

Dogovorite pregled

Horvaćanska cesta 75 A

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.