Podizanje dojki

Zahvat

Breast-lifting je estetska operacija koja se može raditi i kod malih i kod velikih dojki. Zajedničko kod obje vrste je zadovoljstvo postignutim rezultatima.

Vremenom pod utjecajem sile zemljine teže, a uslijed težine samog tkiva dojke, kao i nakon naglih promjena težine, trudnoće i dojenja dolazi do promene veličine, oblika i položaja dojke u odnosu na grudni koš, odnosno dolazi do ptoze, spuštanja dojke.

Postoji više različitih kirurških procedura kojima je moguće raditi suspenziju, podizanje, tkiva dojke. Za koju se proceduru pacijenti odlučuju, u dogovoru sa kirurgom, prvenstveno ovisi o kvaliteti i količini tkiva same dojke kao i njenog kožnog pokrivača.

Ovakve intervencije se rade u uvjetima opće anestezije, zahtijevaju kompletnu preoperativnu pripremu i postoperativni boravak u trajanju od jednog do dva dana. Pacijentice se obično, u ovisnosti od operativne procedure, lakšim svakodnevnim aktivnostima vraćaju nakon sedam dana.

Oporavak

Podizanje grudi postiže odlične rezultate kod pacijentica sa ptotičnim grudima. Ožiljci blijede nakon nekoliko mjeseci. Jako je važno znati da rezultati ne traju doživotno. Proces starenja, kao i sile gravitacije, trudnoća, promjene u tjelesnoj težini utjču na izgled grudi i mogu zahtijevati ponovnu intervenciju.

Dogovorite pregled

Horvaćanska cesta 75 A

x

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.